Eduskuntavaaliteemat vuodelta 2015

 • Inhimillinen talouspolitiikka on menestyksen edellytys

  Nykyisin toteutettavalle näköalattomalle ja pelkästään rahaa palvelevalle talouspolitiikalle on olemassa vasemmistolainen vaihtoehto. Siinä ihmisten ja ympäristön pitkäaikaisetkin tarpeet otetaan talouspoliittiseen suunnitteluun mukaan. Helpompaa sen toteuttaminen ei varmasti ole, mutta inhimillisten ja ekologisten kriisien ehkäisyyn, niistä selviämiseen sekä aitoon menestykseen se antaa  paremmat mahdollisuudet onnistua. Julkiset palvelut ovat osa menestyksekästä talouspolitiikkaa ja ne tulee asettaa erityiseen suojeluun sisällöllisesti köyhältä ja tarpeettomalta yksityistämiseltä.

 • Ympäristö- ja energiatarpeista kestävää työtä koko Suomeen ja Hämeeseen

  Kokonaisvaltaisella talouspolitiikalla ja julkisilla investoinneilla on mahdollisuus luoda uutta työtä ja yritystoimintaa maahan. Ympäristöä saastuttamattomille energiantuotantoteknologioille on olemassa huikeat kysyntänäkymät, niin kotimaassa kuin maailmanlaajuisesti. Meillä on jo kiire saada aikaan uusia innovaatiota tällä sektorilla.

 • Perustulo on järkeistämistä

  Normit on luotu ihmisten suojelemiseksi ja niiden järkeistämisen luulisi olevan kansanedustajien normaalia työtä. Tarpeellisten suojamekanismien purkamisen sijaan, voitaisiin esim. nykyiset erilaiset taloudelliset tukimuodot yhdistää yleiseksi perustuloksi. Ammattilaisten, kuten vaikkapa sosiaalityöntekijöiden työaikaa jäisi paremmin käytettäväksi varsinaiseen ja tärkeään sosiaalityöhön.  Tukea tarvitsevien ihmisten aika suuntautuisi  puolestaan ”luukkukyykytyksen” sijasta yhteiskuntaa paremmin hyödyntävään toimintaan. Perustulo ei estäisi ansiosidonnaisia tukia.

 • Lapsiperheet ja koulutus tuottavat tulevaisuutta

  Suomi on liian pieni maa kilpailemaan halpatuotannossa, joten jatkossakin menestyksemme ja sitä kautta hyvinvointimme on kiinni osaamisestamme ja siitä, että koko kansan potentiaali on käytössä. Suomalaisten perheiden hyvinvointi, laadukas koulutus aina varhaiskasvatuksesta lähtien ovat avaimia tähän.

 • Kunnioitetaan toisiamme

  Kuten eräs viisas ihminen on sanonut, ei ihmisarvo ole mielipidekysymys kun puhumme tai tai toimimme esim. maamme rajojen ulkopuolelta tulleiden ja turvaa hakevien ihmisten kanssa.  Muistetaan myös osoittaa kiitollisuutemme käytännön tekoina vanhemmalle sukupolvelle siitä, että olemme saaneet todennäköisemmin paremmat lähtökohdat elämällemme kuin he ehkä omalleen. Pidetään perinnettä yllä.

About

Comments are closed.