Ensimmäinen valtuuston kokous

Huomenna se sitten koittaa, vuoden ja koko valtuustokauden ensimmäinen valtuuston kokous.

Asialistalla tärkeimpinä ovat nimitykset eri luottamustehtäviin. Tärkeästä asiasta on kysymys, koska eri luottamustoimissa käsitellään asioita, joilla on iso yhteisvaikutus niin koko kaupungin kehityksen suuntaan kuin yksittäisten ihmisten arkeenkin.

Itse uskon tulevan valtuuston toimimaan paremmin kaikkien kaupunkilaisten äänenkannattajana, koska äänestystuloksen mukainen  määrä eri puolueiden edustajia saadaan nyt myös eri luottamuselimiin. Tämä ei liity määrällisyyden lisääntymiseen, vaan selvästi on havaittavissa nyt laajempi kirjo erilaisia näkemyksiä eri lähestymiskulmista. Tämä ei ehkä ole helpointa, mutta rikkainta. Tekemällä opitaan, jos todellinen halu ymmärtää myös muita on olemassa.

Huomisella asialistalla tulee hyväksyttäväksi Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n liittyviä asioita ja sen alaisuudessa olevien yhtiöiden fuusiointi emoonsa. Tässä ei nähdäkseni ole kuin järkeä.

Toinen asia, jossa ei ole järkeä on se, että koska näillä yhtiöillä menee taloudellisesti heikosti pääosin johtuen parkkitalojen alhaisista käyttöasteista, yhtenä vaihtoehtona lääkkeeksi tilanteeseen esitetään mm. entisen ”säästökarien” tonttia siirrettäväksi pysäköintiyhtiön haltuun. Tällä todennäköisimmin kyseisistä paikoista tulisi maksullisia tai pysäköinti kiellettäisiin. Tarkoituksena tietysti pakkomyydä parkkitalojen parkkipaikkoja.  Ensin kiusataan siis kaupunkilaisia parkkitalojen ylikapasiteetilla ja sitten laitetaan heidät myös maksamaan siitä mitä eivät ole edes halunneet.

Yleisestä vastustuksesta huolimatta parkkilaitoksia rakennettiin ja lisää suunnitellaan vielä tehtävän. Perusteena arviot vuosien 2030 -2040 tarpeesta. Parkkitalon rakentaa helposti vuodessa ja paljon voi tapahtua 15 vuodessa, joten vähän liian ajoissa ollaan liikkeellä. Tilanne vaatisi kokonaisvaltaisen uudelleenarvioinnin yhdessä joukkoliikenne- ym. asioiden kanssa.

Tosiasia on, että näiden parkkitalojen rahoilla olisi rakennettu vaikka pari päiväkotia ja käyttöaste olisi ollut taattu.  Toriparkkiselvityksiin käytetyllä rahoilla olisi taasen vaikka kesätyöllistetty iso liuta nuoria kaupungin hommiin.

Pakon sanelemien rahallisten arvojen rinnalla, on aina syytä miten toimintamallit ja päätökset stemmaavat ylemmän tasojen arvojen ja pyrkimysten kanssa.  Kokonaisuus kun on kaikki nämä yhdessä.

About

You may also like...

Comments are closed.